FANDOM


Setmana.jpg

Setmana

Tipus de xarranca que es practica al Solsonès

Es dibuixa al terra un quadriculat de 3x3, és a dir 9 caselles. Es numeren de l'u al nou, encerclant el 3, el 6 i el 9, que seran les zones de descans. Comença un nen a tirar el palet (Un trosset de rajola de ceràmica que llisca sobre terra rugós) al nombre 1 i a peu coix el xuta cap al 2 , fins a arribar al 3 que es descansa. Es continua a peu coix fins el 6, es descansa i llavors s'arriba fins el 9. Del 9 es tira el palet a fora i al davant i es trepitja amb una, dues o tres passes. Si el jugador no ha fallat, ara seguir tirant el palet al nombre 2, i així fins a arribar al nombre 9.

Quan s'ha fet tot això, amb els ulls tancats, es comença a passar per tot el recorregut entrant a l'u, mirant, entrant al 2 amb ulls tancats, després mirant ... fins al 9.

Ni el jugador ni el palet poden trepitjar ratlla.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori