FANDOM


Jocs del món Edit

Brueghel

Brueghel el Vell: jocs d'infants

Acaba de néixer aquest wiki on pretenem recollir tot allò que faci referència als jocs tradicionals o populars, antics o moderns, d'infants o de grans. Hi recollirem descripcions, origens, variants, històries i tot allò que vulguem perquè el farem entre tots.

Així doncs, us animo a aportar-hi les vostres col·laboracions per tal que sigui el més complet i ric possible.

Endavant!

JUGUEM?

El detectiu

Aquet joc del detectiu tant hi poden jugar nois com noies o bé plegats. S'hi jugava tan al pati de l’escola com pel carrer, era bastant utilitzat. El número de jugadors per jugar-hi era un mínim de 5 i no hi havia màxim; s'hi jugava, preferentment, a la tardor i la primavera.

Com es juga al detectiu? Primer amb la clàssica cançó del "pito-pito" sortirà el jugador que farà de detectiu, després tots els altres jugadors es posaran (normalment) en rotllana i el detectiu al mig per fixar-se en tots els jugadors, la roba i objectes que porten; després els jugadors intercanvien objectes i el detectiu ha d'endevinar que s'han canviat.

La mecànica del joc. Primer de tot es pactarà entre tots els jugadors el número de canvis que es podran fer (no és el mateix que juguin 5 jugadors, que no pas 15). Normalment no eren més de 3. El detectiu es posa al mig de la rotllana i es pren el seu temps per fixsar-se amb tots els que hi juguen. Quan creu que està preparat, surt 5 passes fora de la rotllana i es queda d’esquena sense mirar i compta fins a 20. En aquest moment, els jugadors s'intercanvien, per exemple, les sabates, la camiseta, el rellotge, les arracades, els clips dels cabells, etc. Tot s'hi val mentre estigui a la vista. Quan el detectiu acaba de comptar fins a 20, entra a la rotllana i ha d'endevinar els camvis que s'han produït. Si els endevina tots, guanya i es torna a començar. Si no els endevina tots, torna a fer de detectiu el mateix jugador.

Ramón Montanyà

Descripcions de jocs Edit

S'explicarà com es juga a cada un dels jocs. Si és possible, també intentarem explicar la història, l'origen de cada joc.

PersonesEdit

Biografies de creadors de jocs i altres professionals relacionats amb els jocs.

Enllaços externs Edit

[1]Base de dades amb més de 900 descripcions de jocs.
[2]Jocs.org - tot pot ser joc.
[3]Jocs per infants.